Обединеното кралство ще продължи да оказва натиск върху Европейския съюз да реформира

...
Обединеното кралство ще продължи да оказва натиск върху Европейския съюз да реформира
Коментари Харесай

Борис Джонсън притиска ЕС за Северна Ирландия

Обединеното кралство ще продължи да оказва натиск върху Европейския съюз да реформира протокола за Северна Ирландия, който е част от съглашението за отдръпване на Обединеното кралство. Това съобщи английският министър-председател Борис Джонсън, който ще посети Северна Ирландия в понеделник, в публикация, оповестена на уеб страницата Belfast Telegraph в неделя вечерта.

" Много неща се трансформираха от приемането на протокола до момента. Той беше направен при неналичието на съглашение за търговия и съдействие сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, когато не беше ясно дали въобще ще може да бъде контрактувано.

Той е направен и преди международната пандемия и преди войната в Европа да провокира рецесията, която докара до най-голямото нарастване на разходите за живот в страната от половин век насам ", написа Джонсън.

Премиерът съобщи, че Лондон остава " отворен за откровен разговор " с Брюксел, макар че Европейски Съюз поредно декларира, че не е допустимо да се внесат промени в текста на документа.

" Надявам се, че позицията на Европейски Съюз ще се промени. Ако това не се случи, ще се наложи да се работи. Правителството е длъжно да се грижи за отбраната на ползите на потребителите, жителите и предприятията в Северна Ирландия в дълготраен проект.

През идващите няколко дни ще представим в парламента по-подробна оценка на обстановката и плануваните стъпки ", съобщи министър-председателят, като акцентира, че в настоящия си тип протоколът съставлява спънка за икономическото възобновяване на Северна Ирландия след пандемията и за развиването на района като цяло.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР